22-02-2021

Κορονοϊός: Κρύφτηκαν σε ντουλάπα για να γλυτώσουν τη σύλληψη σε κορονοπάρτι στην Ισπανία (video)

Μια απίστευτη κρυψώνα βρήκαν οι συμμετέχοντες για να μην τους βρει η αστυνομία

Μέσα σε μια ντουλάπα και κάτω από ένα στρώμα κρύφτηκαν οι συμμετέχοντες σε ένα παράνομο λόγω κορονοϊού πάρτι στη Μαδρίτη, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την αστυνομία και τις συλλήψεις.

Το πάρτι αυτό ήταν μόλις ένα από τα 227 παράνομα, στα οποία έκαναν έφοδο οι αρχές της πόλης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκειμένου να εντοπίσουν παραβάτες των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που διακρίνονται οι συμμετέχοντες στο πάρτι να κρύβονται προτού τελικά συλληφθούν.

Επίσης, οι αρχές έκαναν επιδρομή και σε ένα μπαρ, οι ιδιοκτήτες του οποίου δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

«Διακόσια είκοσι επτά παράνομα πάρτι εντοπίστηκαν στη Μαδρίτη την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο κόσμος εκεί δεν τηρούσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν χρησιμοποιούσε μάσκες και δεν εφάρμοζε μέτρα ασφαλείας. Συνεχίζουμε να ζητάμε τη συνεργασία σας και την επίδειξη υπευθυνότητας εκ μέρους σας», επισήμανε η δημοτική αστυνομία της Μαδρίτης, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Μαδρίτη καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη μόλυνσης, σε διάστημα δύο εβδομάδων, στην Ισπανία με 427 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους, ενώ ο δείκτης σε εθνικό επίπεδο είναι 294, μια αξιοσημείωτη πτώση από τα 900 στα τέλη Ιανουαρίου.

Τα παράνομα πάρτι εν μέσω κορονοϊού δεν απουσιάσουν και στην Ελλάδα, με βάση το αστυνομικό ρεπορτάζ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ