19-04-2021

Νέες απίστευτες εικόνες από τον πλανήτη Άρη – Τι έστειλε στη NASA το Perseverance (video)

Στην επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη βρίσκεται το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» και έχει ήδη ξεκινήσει την εξερεύνηση - Αυτή η επιχείρηση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο διάστημα

Την πορεία του «Perseverance» στον πλανήτη Άρη, έδωσε η «NASA», μετά την ιστορική του προσγείωση στον «κόκκινο» πλανήτη», συμπληρώνοντας τις πρώτες απίστευτες εικόνες από την προσεδάφισή του η οποία έγινε την Πέμπτη (18/02).

Οι εικόνες είναι απίστευτες, με το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» και έχει ήδη ξεκινήσει την εξερεύνηση, για μια επιχείρηση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο διάστημα.

Στην πρώτη φωτογραφία το ρομπότ φαίνεται κατά την προσγείωσή του, ενώ σε άλλες φαίνεται η πορεία του αλλά και πέτρες με το tweet της «NASA» να αναφέρει: «Λατρεύω τα βράχια. Κοίτα αυτά ακριβώς δίπλα στον τροχό μου. Είναι ηφαιστειακά ή ιζηματογενή; Τι ιστορία λένε; Ανυπομονώ να μάθω».

Σημειώνεται ότι το «Perseverance» διαθέτει μια πειραματική συσκευή που θα μετατρέπει το διοξείδιο της αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους. Επίσης το ρόβερ θα απελευθερώσει το «Ingenuity», ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών.

Όσον αφορά στο σύστημα λήψης δειγμάτων που διαθέτει το Perseverance, είναι ένας από τους πιο πολύπλοκους μηχανισμούς που έχουν αποσταλεί ποτέ στο διάστημα. Με αυτό το όχημα θα συλλέξει τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα, θα τα βάλει σε σωλήνες και αργότερα θα τα εναποθέσει για να περισυλλεγούν από μελλοντικές αποστολές και να σταλούν πίσω στη Γη για ανάλυση.

Δείτε τη στιγμή της προσεδάφισης του «Perseverance» στο «κόκκινο» πλανήτη:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ