19-04-2021

Απίστευτη… ανακάλυψη στην Ισπανία: Βρήκαν τέσσερα εκατ. λαθραίες μάσκες όταν πήγαν να διαλύσουν «κορονοπάρτι»

Όπως αναφέρθηκε, τα κουτιά «ήταν έτοιμα να μεταφερθούν», ενώ έγραφαν επάνω ότι περιείχαν μάσκες υψηλής προστασίας KN95 και FFP2

Για αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε η δράση της ισπανικής αστυνομίας, σε έναν τυπικό έλεγχο που πραγματοποίησε σε ξενοδοχείο κατόπιν ενημέρωσης για παράνομη συνάθροιση εν μέσω πανδημίας.

Όταν λοιπόν οι αρχές έφτασαν στο σημείο με σκοπό να «διαλύσουν» το πάρτι, εντόπισαν τυχαία περίπου τέσσερα εκατομμύρια λαθραίες ιατρικές μάσκες, της οποίες και κατάσχεσαν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν τις μάσκες μέσα σε χαρτοκιβώτια στο ισόγειο και σε μια αποθήκη του ξενοδοχείου στο Λεγκάνεες, στα νότια προάστια της Μαδρίτης. Τα κουτιά «ήταν έτοιμα να μεταφερθούν», ενώ έγραφαν επάνω ότι περιείχαν μάσκες υψηλής προστασίας KN95 και FFP2.

Μάλιστα, οι αρχές βρήκαν επίσης και έναν εκτυπωτή με τον οποίο θα μπορούσε να τυπωθεί η ένδειξη CE πάνω στις μάσκες, ώστε να φαίνεται ότι πληρούνται οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, όταν οι παραβάτες  θα τις «έριχναν» στην αγορά.

Έτσι, ενώ οι αστυνομικοί πήγαν στο ξενοδοχείο κατόπιν καταγγελίας για συγκέντρωση 48 ατόμων, ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19, κατέληξαν να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ισπανία έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία, έχοντας καταγράψει περισσότερα από τρία εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 66.000 θανάτους μέχρι σήμερα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ