23-04-2021

Συμφωνία ΕΕ με BioNTech/Pfizer για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό

Τις 500 εκατ έφτασαν συνολικά οι δόσεις που έχει λάβει η ΕΕ

Σε συμφωνία ήρθαν οι φαρμακευτικές εταιρίες BioNTech και Pfizer από Γερμανία και ΗΠΑ, αντίστοιχα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την παράδοση επιπλέον 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα και δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Αυτές οι 200 εκατ. δόσεις, με τις οποίες ο συνολικός αριθμός δόσεων για την ΕΕ φτάνει τις 500 εκατ., αναμένεται να έχουν παραδοθεί μέσα στο 2021 με 75 εκατ. εξ αυτών να δίνονται στην ΕΕ μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να νικήσουμε αυτόν τον ιό και να ελέγξουμε την παγκόσμια πανδημία.

Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως, επεκτείνοντας την παραγωγική ικανότητα.

Με αυτήν τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένουμε τώρα να παρέχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πριν το τέλος του έτους», δήλωσε ο δήλωσε ο Αλμπερτ Μπουρλά, κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία μεταξύ των τριών πλευρών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ