22-01-2021

Πτώση κατέγραψαν οι γερμανικές εισαγωγές και εξαγωγές τον Οκτώβριο

Μειώθηκαν σημαντικά οι γερμανικές εισαγωγές τον Οκτώβριο, ενώ πτωτική ήταν και η κίνηση των εξαγωγών, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία ακόμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο από την επιβράδυνση στην Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,2%, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 3,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Απρίλιο του 2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διευρύνθηκε στα 20,8 δισεκ. ευρώ από τα 19,2 δισεκ. ένα μήνα νωρίτερα. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρότερες μειώσεις στις εξαγωγές και τις εισαγωγές, της τάξης του 0,5% και 1,0% αντίστοιχα, και εμπορικό πλεόνασμα 20,0 δισεκ. ευρώ.

Οι οικονομολόγοι όπως επισημαίνει το Reuters, εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το κατά πόσο η μείωση εντάσσεται σε μια ευρύτερη πτωτική τάση ή είναι αποτέλεσμα διόρθωσης μετά τα ισχυρά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί για τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ