19-04-2021

Παραλήρημα Ακάρ: Η Ελλάδα να σταματήσει την απειλητική γλώσσα

Εκτός ορίων και ο Ερντογάν: «Μητσοτάκη, σταμάτα να με προκαλείς»

«Πυρά» εναντόν της Ελλάδας εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας για «απειλητική γλώσσα».

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακριά από την ένταση, να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα και να καταλάβει ότι αυτό δεν θα βγάλει κάπου με την Άγκυρα» δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Μάλιστα, όπως τόνισε, «η Άγκυρα δεν καταλαβαίνει από απειλές».

Σημειώνεται, πως κατά την περιοδεία του στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις που έλαβαν χώρα μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η εξεύρεση βιώσιμης λύσης αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και θέμα εθνικό. Πράξη δικαιοσύνης για τον Κυπριακό λαό».

Εκτός ορίων ο Ερντογάν: «Μητσοτάκη, σταμάτα να με προκαλείς»

Νέες κατηγορίες, που εκφράστηκαν μέσα από λόγια που δεν παραπέμπουν επ’ ουδενί στη διπλωματία, απέδωσε την Τετάρτη (10/2) ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), o Ερντογάν επιχείρησε να απαντήσει στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Κύπρο, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, αλλά και κάνοντας προσωπική επίθεση:

«Εγώ λέω ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε με τον Μητσοτάκη και εκείνος προκαλεί. Θα γινόταν η δεύτερη συνάντηση (σ.σ. των διερευνητικών επαφών). Πώς να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί σου; Μητσοτάκη, σταμάτα να με προκαλείς. Να γνωρίζεις τα όρια σου. Αν συνεχίσεις έτσι δεν καθόμαστε μαζί σου στο ίδιο τραπέζι. Οι ισχυροί στους οποίους στηριζόσασταν σας εγκατέλειψαν. Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από κανέναν. Θα γνωρίσεις καλά του τρελούς Τούρκους».

Κυπριακό

Ακόμη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη σχετικά με την Κύπρο είναι η εγκαθίδρυση στη Μεγαλόνησο δύο κρατών και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ