19-04-2021

Κουβανοί ναυαγοί σε ερημονήσι έζησαν για 33 μέρες τρώγοντας καρύδες και αρουραίους (video)

Τυχεροί τελικά στη μεγάλη ατυχία τους

Παρακολουθώντας τον «Ναυαγό» με τον Τομ Χανκς, μένεις με την εντύπωση ότι αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στο Χόλιγουντ και τις ταινίες. Έλα, όμως, που συμβαίνουν και στην πραγματική ζωή και μερικές φορές είναι τα όσα εκτυλίσσονται στην πραγματικότητα είναι ίσως και πιο ακραία…

Τρεις Κουβανοί, δύο άνδρες και μια γυναίκα, βίωσαν τη μεγάλη ατυχία να αναποδογυρίσει και να καταστραφεί η βάρκα τους ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα. Για καλή τους τύχη το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στις ακτές νησιού, οπότε κατάφεραν να σωθούν κολυμπώντας μέχρι τη στεριά.

Οι τρεις ναυαγοί βρέθηκαν χωρίς εφόδια και τροφή στο ακατοίκητο νησί των Μπαχαμών Ανγκουίλα Κι και κάπου εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Γιατί η μία μέρα ναυαγίου έγινε δύο και οι δύο έγιναν 10.

Μετά από έναν μήνα και δύο μέρες, ήτοι περίπου πέντε εβδομάδες και αφού είχαν φτιάξει αυτοσχέδιες σημαίες τις οποίους κουνούσαν κάθε φορά που από πάνω τους περνούσε αεροπλάνο, οι τρεις ναυαγοί λυτρώθηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα επιβαινόντων σε ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής.

«Τους εντοπίσαμε χάρη στις σημαίες που είχαν φτιάξει και τον μεγάλο σταυρό που είχαν σχηματίσει» δήλωσε ο πιλότος του ελικοπτέρου, Μάικ Άλερτ και εξήγησε ότι το ελικόπτερο επέστρεψε στη βάση του, καθώς δεν ήταν δυνατόν να προσγειωθεί στο νησάκι ειδοποιώντας μια δεύτερη ομάδα να πετάξει αργότερα στους ναυαγούς νερό, τρόφιμα και εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνίας.

Την επόμενη μέρα ένα άλλο ελικόπτερο περισυνέλεξε τους ναυαγούς και τους μετέφερε σε ιατρικό κέντρο για εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι αν και ταλαιπωρημένοι, ήταν καλά στην υγεία τους.

Όσο για το κρίσιμο ερώτημα «πώς επιβίωσαν για 33 ημέρες», η απάντηση είναι ελαφρώς ακραία αν και δεν υπήρχαν περιθώρια. Έτρωγαν θαλάσσια σαλιγκάρια, αρουραίους και στο… τσακίρ κέφι, καρύδες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ