19-04-2021

Μυστήριο η προέλευση του κορονοϊού – «Αθώοι» παγκολίνοι και νυχτερίδες (video)

Η δικαίωση του παγκολίνου...

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) όπως από τη Δευτέρα (08/02) είχε ανακοινωθεί, κάνοντας λόγο για σημαντικά ευρήματαπου ταξίδεψε στην Κίνα προκειμένου να διερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού και όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των ερευνητών, ο ιός που προκαλεί την Covid -19, ενδέχεται να κυκλοφορούσε και σε άλλες περιοχές πριν εντοπιστεί στην Ουχάν.

Σύμφωνα με τον Peter Ben Embarek, ειδικό του ΠΟΥ για τη διατροφική ασφάλεια και πρόεδρο της ερευνητικής ομάδας, η έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού οδηγεί μεν στις νυχτερίδες, αλλά είναι απίθανο να βρίσκονταν στην Ουχάν όταν καταγράφηκε το ξέσπασμα της νόσου στα τέλη του 2019.

Την ίδια ώρα, κινέζος ειδικός αποκλείει νυχτερίδες και παγκολίνο ως υπεύθυνους. Ο Liang Wannian, από την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τόνισε ότι η COVID-19 υπήρχε εκτός της αγοράς της Ουχάν τον Δεκέμβριο του 2019.

«Ενώ κάποιες πρώτες περιπτώσεις έχουν μια σύνδεση με την αγορά της Ουχάν, άλλες συνδέονταν με άλλες αγορές και άλλες περιπτώσεις δεν συνδέονται καθόλου με κάποια αγορά. Είναι πιθανό η αγορά στην Ουχάν να λειτούργησε ως εστία μετάδοσης του ιού αλλά φαίνεται να υπήρχε μετάδοση και αλλού στην Ουχάν την ίδια περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ