21-04-2021

Σάλος στη Γαλλία: Ανοίγει ξανά η υπόθεση βιασμού ανήλικης από 20 πυροσβέστες (video)

Δεν είχαν ασκηθεί διώξεις για βιασμό, παρά μόνο για σεξουαλική επίθεση, καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις

Ιδιαίτερα φορτισμένο είναι το κλίμα στη Γαλλία, καθώς αυτή την εβδομάδα θα επανεξεταστεί στο εφετείο, μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που συγκλόνισε τη χώρα.

Περισσότεροι από 300 πολίτες, συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία στο Παρίσι, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της Ζουλί, η οποία, επί του παρόντος, έχει καταγγείλει τρεις πυροσβέστες για βιασμό.

Ωστόσο, το κορίτσι είχε αναφέρει αρχικά, ότι επί δύο χρόνια, από την ηλικία των 13 έως 15 ετών, έπεσε θύμα βιασμού από συνολικά 20 πυροσβέστες. Με έναν εξ’ αυτών διατηρούσε σχέση. Η πρώτη φορά που προχώρησε σε καταγγελία για σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση, ήταν το 2009.

Με βάση τον νόμο, προκειμένου το θύμα να ασκήσει κατηγορίες για βιασμό, θα πρέπει να φέρει αποδείξεις για την πράξη, διαφορετικά, ο κατηγορούμενος μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για σεξουαλική επίθεση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία, με πολλούς νομικούς να υποστηρίζουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εισαχθεί στο σύνταγμα όριο ηλικίας, που θα μπορεί ένας έφηβος να διατυπώνει την συναίνεση για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη, κάτι που ισχύει σε όλες τις ευρωπαικές χώρες.

Στους τρεις κατηγορούμενους, αρχικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό, το 2019, ωστόσο η κατηγορία άλλαξε σε σεξουαλική επίθεση.

«Τα θύματα δεν έχουν τρόπο να ακουστούν. Αντιστρέφονται οι κατηγορίες και έτσι ζητάμε από την αστυνομία και τους ψυχιάτρους αλλά και όλο το δικαστικό σώμα να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους.», ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης Femen.

Η Ζουλί και οι συνήγοροι της, ζητούν από το δικαστήριο να καταδικάσει τους πυροσβέστες για βιασμό, το οποίο αντιστοιχεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Η ποινή για σεξουαλική επίθεση περιορίζεται στα 7 χρόνια και για βιασμό 20. Το αίτημα αναμένεται να επανεξατεστεί απο το εφετείο κατά τις επόμενες ημέρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ