09-02-2021

Κορονοϊός: Ο πλανήτης σε «κλοιό» από τις μεταλλάξεις – Σε 70 χώρες εντοπίζεται η Βρετανική, σε 31 η Νοτιοαφρικανική

Ανησυχίες για τα κρούσματα του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους στην Ελλάδα

Ο αριθμός των χωρών και εδαφών στα οποία «κυκλοφορεί» η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού ανέρχονταν σε 70 έως τις 25 Ιανουαρίου, δέκα περισσότερες από τις 12 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης είναι, πλέον, σε «κλοιό», λόγω των μεταλλάξεων.

Παράλληλα, η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του ιού, η οποία, όπως και η βρετανική, προκαλούν ανησυχίες στους ειδκικούς καθώς είναι πολύ πιο μεταδοτικές σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, συνέχισε να εξαπλώνεται και πλέον εντοπίζεται σε 31 χώρες και εδάφη, (8 χώρες παραπάνω), όπως ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική ανασκόπηση.

Στα 62 τα κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής στην Ελλάδα

Εντωμεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα για τα μεταλλαγμένα κρούσματα του βρετανικού στελέχους, καθώς τρία από αυτά εντοπίστηκαν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου σε διαφορετικές περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης. Με 62 έως τώρα κρούσματα της βρατανικής μετάλλαξης, οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ