10-02-2021

Ο Πούτιν διαψεύδει τον Ναβάλνι για το πολυτελές παλάτι – Κάνουν «πλύση εγκεφάλου» (video)

«Δεν ανήκει ούτε σε μένα ούτε στην οικογένειά μου»

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τα λεγόμενα του επικριτή του, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος, μετά τη σύλληψη και την ποινή φυλάκισης του στη Ρωσία, παρουσίασε με τη μορφή ταινίας που αναρτήθηκε στο YouTube, ένα πολυτελές ανάκτορο, ισχυριζόμενος ότι ανήκει στον Πούτιν. Το παλάτι, που έχει ανεγερθεί στην τοποθεσία Γκελεντζίκ (περιοχή Κρασνοντάρ) και, ως προς την έκταση του, ισοδυναμεί με 39 πριγκιπάτα του Μονακό.

«Δεν ανήκει ούτε σε μένα ούτε στην οικογένειά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος. «Δεν είδα αυτή την ταινία απλά επειδή δεν είχα ελεύθερο χρόνο, αλλά είδα κάποια αποσπάσματα που επέλεξαν οι σύμβουλοι μου», δήλωσε ο ίδιος κατά τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε με φοιτητές ΑΕΙ.

«Πλύση εγκεφάλου»

Μάλιστα, ο ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι με τις φήμες για το ανάκτορό του στο Γκελεντζίκ προσπάθησαν να κάνουν «πλύση εγκεφάλου» στους Ρώσους. «Αυτά τα στοιχεία κυκλοφορούν εδώ και 10 χρόνια. Και τώρα θεωρώντας ότι είναι κατάλληλη η περίσταση, τα συναρμολόγησαν και αποφάσισαν με όλα αυτά τα υλικά να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες μας», επεσήμανε.

Ο Πούτιν θέλοντας να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να επιστήσει στους φοιτητές την προσοχή, τόνισε ότι για οποιαδήποτε παρόμοια ακίνητη περιουσία πρέπει να υπάρχουν κάποια έγγραφα, στοιχεία για μεταφορές χρημάτων, «έστω κάποια συμβόλαια στον συμβολαιογράφο, πρέπει να έχουν μείνει κάποια ίχνη, στα συμβολαιογραφικά βιβλία, σε ηλεκτρονική μορφή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι και η ομάδα του από το Ίδρυμα Αγώνα κατά της Διαφθοράς, του οποίου ηγείται και το οποίο έχει καταχωριστεί στο μητρώο των «πρακτόρων ξένης χώρας», αφότου επέτρεψε στη Ρωσία την προηγούμενη εβδομάδα (17 Ιανουαρίου), ανάρτησαν στις 19 Ιανουαρίου στο YouTube ένα βίντεο διάρκειας περίπου δύο ωρών, με τίτλο «το ανάκτορο του Πούτιν», το οποίο μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 86 εκατομμύρια θεάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ