04-03-2021

Υπό κράτηση 1.614 άτομα που διαδήλωσαν υπέρ του Ναβάλνι – Πολύ ξύλο στη Μόσχα (video)

Οργή από χιλιάδες ρώσους πολίτες για όσα γίνονται με τον Ναβάλνι

Η ρωσική αστυνομία έθεσε σήμερα 1.614 ανθρώπους που συμμετείχαν σε «παράνομες» διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με το OVD-Info.

Τουλάχιστον 40.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με μία εκτίμηση του Reuters, ενώ διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες άλλες πόλεις, σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Η αστυνομία προφυλάκισε επίσης τη Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγο του Αλεξέι Ναβάλνι, που συμμετείχε στη διαδήλωση της Μόσχας, όπως έγραψε η ίδια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ενώ βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας. Αργότερα μέσα στη μέρα αφέθηκε ελεύθερη και κάλεσε τους πολίτες σε νέες διαδηλώσεις για την αποφυλάκιση του συζύγου της.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη ρωσική πρωτεύουσα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία, η συμπεριφορά της οποίας χαρακτηρίστηκε από πολλή βαρβαρότητα.

Επικρίσεις από τη Βρετανία

Η Βρετανία παρότρυνε τη Ρωσία να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχει αναλάβει, μετά τη σύλληψη 1.614 ανθρώπων στη Μόσχα, αλλά και σε άλλες ρωσικές πόλεις.

«Ανησυχούμε βαθιά από την κράτηση ειρηνικών διαδηλωτών και εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

«Παροτρύνουμε τη ρωσική κυβέρνηση να σεβαστεί και να συμμορφωθεί με τις διεθνείς δεσμεύσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αφήσει ελεύθερους του πολίτες που έχουν συλληφθεί, στη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ