07-03-2021

Ιταλία: «Μπλόκο» στην πρόσβαση χρηστών αδιευκρίνιστης ηλικίας στο TikTok μετά τον τραγικό θάνατο 10χρονης

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Ο τραγικός θάνατος ενός 10χρονου κοριτσιού που πέθανε από ασφυξία, ενώ τραβούσε βίντεο στο πλαίσιο μιας πρόκλησης στο TikTok, οδήγησε την Ιταλική Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων να μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα για χρήστες η ηλικία των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα.

Η ανεξάρτητη αυτή Αρχή, ζητά από την διοίκηση της πλατφόρμας να εξακριβώσει η ίδια, τα στοιχεία των χρηστών της.

Η δεκάχρονη Αντονέλα από την Σικελία, έσφιξε μια ζώνη στο λαιμό της και έχασε την ζωή από ασφυξία. Η μεταφορά της στο νοσοκομείο ήταν μάταιη, διότι όταν έφτασε ήταν κλινικά νεκρή. Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της.

Οι εισαγγελείς της Σικελίας άρχισαν δυο ξεχωριστές έρευνες, ενώ μέχρι τώρα διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι αυτό είχε πέντε σελίδες, σε δυο διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να αποσαφηνιστεί αν τις είχε δημιουργήσει όλες η άτυχη Αντονέλα, ή ενήλικες χρήστες.

Η Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων έλαβε την συγκεκριμένη απόφασή της με στόχο την προστασία των ανηλίκων. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα επανεκτιμηθεί το όλο αυτό θέμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ