27-02-2021

Κορονοϊός: Τέλος στα πάρτι στο Ντουμπάι λόγω «έκρηξης» κρουσμάτων

Μπαίνει «λουκέτο» στη νυχτερινή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

Η πόλη που συζητήθηκε ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, λόγω του σάλου που προκάλεσε η επίσκεψη για διασκέδαση πολλών ελλήνων, παρά τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν ότι αναστέλλονται οι μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για ένα μήνα, καθώς και η ζωντανή διασκέδαση στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας της σημαντικής ανόδου των κρουσμάτων της Covid-19.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανέφεραν σε εγκύκλιό τους, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στον ιστότοπο της υπηρεσίας, ότι η απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ενδέχεται να παραταθεί, έχει στόχο να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Αντίστοιχα η υπηρεσία τουρισμού του Ντουμπάι εξέδωσε εγκύκλιο, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Reuters, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς παρατηρήθηκαν φαινόμενα παραβιάσεων των κανόνων που ισχύουν για την Covid-19.

Η επιδημική κατάσταση στο Ντουμπάι

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων της νόσου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρίσκεται το Ντουμπάι, ξεπέρασε το όριο των 3.000 στις 12 Ιανουαρίου και συνεχίζει να αυξάνει, αγγίζοντας την Τετάρτη 20/1 τις 3.506. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στην περιοχή του Κόλπου, με τον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων στις υπόλοιπες πέντε χώρες της περιοχής να βρίσκονται κάτω από τις 500. Τα ΗΑΕ δεν διευκρινίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 που καταγράφεται σε κάθε εμιράτο ξεχωριστά.

Το Ντουμπάι αποτέλεσε δημοφιλή προορισμό για πολλούς τουρίστες, την ώρα που άλλες χώρες προχωρούσαν στην εφαρμογή νέων lockdown. Τα Εμιράτα έχουν άρει τους περισσότερους περιορισμούς που αφορούν στην ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, ωστόσο η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Εξάλλου οι εμβολιασμοί προχωρούν με σημαντικούς ρυθμούς στη χώρα, η οποία έχει στόχο να εμβολιάσει περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της, των περίπου εννέα εκατομμυρίων πριν το τέλος Μαρτίου. Τα Εμιράτα έχουν εγκρίνει το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm κατά της covid-19, το οποίο είναι διαθέσιμο στον γενικό πληθυσμό. Το Ντουμπάι, χρησιμοποιεί για τον εμβολιασμό των πολιτών του, το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ