08-03-2021

Στους τέσσερις οι νεκροί από την καταστροφική έκρηξη στη Μαδρίτη – Κατέληξε 36χρονος ιερέας (video)

Οι αρχές είχαν κάνει λόγο και για έναν αγνοούμενο, ο οποίος τελικά είναι ένας από τους νεκρούς

Στους τέσσερις ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη.

Τέταρτο θύμα, υπήρξε ένας καθολικός ιερέας, ο οποίος ανασύρθηκε την ημέρα του περιστατικού βαριά τραυματισμένος από τα συντρίμμια και κατέληξε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει η αρχιεπισκοπή της ισπανικής πρωτεύουσας σε ανακοίνωσή της. Ο 36χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί τον Ιούνιο.

Μαδρίτη - Έκρηξη

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της ισχυρής έκρηξης που πιθανόν προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου, κατέρρευσε το κτήριο όπου στεγαζόταν η χριστιανική ενορία. Τμήμα του εξαώροφου κτιρίου ανήκε στην αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης. Εκεί διέμεναν και ιερείς. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 10 τραυματίστηκαν.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι όλες οι διαθέσιμες ενδείξεις παραπέμπουν στο ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στο Κάγιε Τολέδο, έναν δρόμο που οδηγεί εκτός του κέντρου της πόλης, προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου.

Οι πάνω πέντε όροφοι του κτηρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι τοίχοι τους κατέρρευσαν καθώς και η πρόσοψη του οικοδομήματος, ενώ οι δύο κάτω όροφοι παρέμειναν σχεδόν ανέπαφοι, αλλά υπέστησαν ζημιές από τον καπνό.

Δύο άνδρες που περπατούσαν στον δρόμο και ένας άλλος ο οποίος επιδιόρθωνε έναν λέβητα μέσα στο κτήριο επίσης σκοτώθηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και μια 85χρονη γυναίκα.

Οι αρχές είχαν κάνει λόγο και για έναν αγνοούμενο, ο οποίος τελικά είναι ένας από τους νεκρούς. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι το ένα θύμα είναι ένας 47χρονος βούλγαρος.

Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα παρακείμενα κτήρια, συγκεκριμένα έναν οίκο ευγηρίας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μαδρίτη - Έκρηξη

Μαδρίτη - Έκρηξη

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ