06-03-2021

Κορονοϊός: Παρατείνεται έως τις 14 Φλεβάρη το lockdown στη Γερμανία

Τι συμφώνησαν η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

Λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ της καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων σχετικά με την παράταση του lockdown, που έχει επιβληθεί στη χώρα, προφανώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν τελικά για στα πρώτα βασικά σημεία. Αυτό προκύπτει από την πρόταση ενοποιημένου ψηφίσματος, στην οποία αναφέρεται η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «Business Insider».

Σύμφωνα με αυτήν, το lockdown, το οποίο θα διαρκoύσε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου. Από πότε θα ισχύει αυτό είναι ακόμα ανοιχτό, «αλλά πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Επίσης, στο μέλλον, δεν θα επιτρέπεται η χρήση κοινής μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ψώνια και στις λειτουργίες (των εκκλησιών), αλλά μόνο χειρουργικές ή μάσκες FFP2.

Οι προηγούμενοι περιορισμοί επαφής, σε αντίθεση με τα αρχικά σχέδια της καγκελαρίας, δεν θα ενισχυθούν. Θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται συναντήσεις με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό. Ο αριθμός των νοικοκυριών πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σταθερός και πιο μικρός.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, business insider)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ