08-03-2021

Διαμαρτυρία για το Brexit με… σάπια ψάρια έξω από την πόρτα του Μπόρις Τζόνσον (video)

Δεκάδες φορτηγά «κατέλαβαν» το κεντρικό Λονδίνο, σε μια διαμαρτυρία για τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα που έφερε το Brexit

Τα πρώτα προβλήματα της μετά Brexit εποχής, συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια, καθώς η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ομπρέλα δυσχεραίνει το έργο πολλών επαγγελματιών που διασχίζουν τα σύνορα.

Αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι του Λονδίνου, όταν πάνω από δέκα οδηγοί φορτηγών με θαλασσινά και ψάρια κατέφτασαν έξω από την κατοικία πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, στη Ντάουνινγκ Στριτ, με το σύνθημα «Η Σφαγή του Brexit»

Οι επαγγελματίες, θέλησαν έτσι να κάνουν την εξέγερσή τους για τις νέες εργασιακές συνθήκες. Απείλησαν, μάλιστα, να «αδειάσουν» όλο τους το εμπόρευμα στην είσοδο της προεδρικής κατοικίας, «πνίγοντας» τον Μπόρις Τζόνσον με τα προϊόντα τους.

Ο κλάδος της αλιείας και του εμπορίου θαλασσινών είναι έτοιμος να καταρρεύσει, εξαιτίας της αδυναμίας συνέχισης των εξαγωγών θαλασσινών μετά το διαζύγιο μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρώπης. Οι ψαράδες από τη Σκωτία, βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες διαδικασίες, που στέκονται εμπόδιο στην εξαγωγή των προϊόντων τους. Με τη συμφωνία με την ΕΕ, απαιτούνται πιστοποιητικά, υγειονομικοί και τελωνειακοί έλεγχοι και άλλες ενέργειες, που καθιστούν τη διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα των προϊόντων.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού δεν απάντησε ξεκάθαρα για το αν ο Μπόρις Τζόνσον διάβασε ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας για το Brexit με την ΕΕ και ανέφερε απλώς ότι «ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τη συμφωνία που επετεύχθη».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ