09-02-2021

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει, θα πράξουμε «αυτό που πρέπει» (video)

Ο τούρκος ΥΠΕΞ «στόχευσε» το Καστελόριζο για πολλοστή φορά παρουσία του γερμανού ομολόγου του Χάικο Μάας

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέες απειλές, αυτή τη φορά παρουσία του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, κατά της Ελλάδας, αναφέροντας, μάλιστα, ότι «Δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει», εάν η Αθήνα δεν… εισακούσει σε όλα λέει η Άγκυρα.

Όλα αυτά, εν όψει και των διερευνητικών επαφών, που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Τη στιγμή που η Ελλάδα μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, επανέλαβε στην Τουρκία, ότι «οι μόνες διαφορές μας είναι υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».


Ο Χάικο Μάας ταξίδεψε τη Δευτέρα (18/01) στην Άγκυρα και κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του, ο τούρκος αξιωματούχος είπε πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει», δήλωσε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Βάζοντας, μάλιστα, για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο το Καστελόριζο, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως η Ελλάδα διεκδικεί άδικα θαλάσσιο χώρο, σε ένα νησί με απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Τουρκία.

«Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… Πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι η μειονότητα στη Θράκη», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο Χάικος Μάας επισήμανε ότι «Αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά δεν πρέπει να επαναληφθεί. Η Τουρκία έχει ως εταίρος στο ΝΑΤΟ τη σαφή υποχρέωση να επιλύει ακόμη και δύσκολες διαφορές μέσω της διαπραγματευτικής οδού, τηρώντας το Διεθνές Δίκαιο και να μη θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ