08-03-2021

Εισβολή στο Καπιτώλιο: «Μια ανάσα» από τον αντιπρόεδρο Πενς έφτασε ο όχλος

Ο Αντιπρόεδρος παρέμεινε στον χώρο 14 λεπτά αφότου η αστυνομία του Κογκρέσου είχε ειδοποιηθεί για την απόπειρα εισβολής στο Καπιτώλιο

Πολύ κοντά στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς έφτασαν οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με νέες μαρτυρίες για τα πρωτοφανή γεγονότα που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Αντιπρόεδρος παρέμεινε στον χώρο 14 λεπτά αφότου η αστυνομία του Κογκρέσου είχε ειδοποιηθεί για την απόπειρα εισβολής στο Καπιτώλιο. Είναι προφανές ότι αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός ώστε ο όχλος να τον προσεγγίσει, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε.

Τελικά ο Πενς φυγαδεύτηκε από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών σε ένα δωμάτιο δίπλα στη Γερουσία ενώ οι εξαγριωμένοι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο με κάποιους από αυτούς να αποκαλούν τον Αντιπρόεδρο «προδότη».

Μόλις ένα λεπτό μετά τη φυγάδευση του Πενς, μια ομάδα διαδηλωτών ξεκίνησε να ανεβαίνει τις σκάλες του δευτέρου ορόφου και άρχισε να κυνηγά έναν αξιωματικό ασφαλείας του Καπιτωλίου.

Εάν ο όχλος των οπαδών του Τραμπ, σημειώνει η εφημερίδα, είχε φθάσει εκεί μόλις κάποια δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι επιτιθέμενοι ίσως θα βρίσκονταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αντιπρόεδρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ