09-03-2021

Ανησυχητική έρευνα για τις ΗΠΑ: Ένας στους πέντε Αμερικανούς υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο

Ασχολίαστο...

Από τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, όταν και τελείωσε πια όλο αυτό το χάος στις ΗΠΑ, όλος ο πλανήτης εξοργισμένος με αυτά που είδε, καταδίκαζε την εισβολή στο Καπιτώλιο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Όλος; Μάλλον όχι.

Γιατί από ότι προκύπτει από έρευνα, υπάρχει ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό στις ΗΠΑ – αλλά και εκτός αυτών – που δηλώνουν ξεκάθαρα υπέρ της εισβολής της τάξης του 20%, ενώ μόλις έξι στους 10 απαντούν καταφατικά αν το χθεσινό περιστατικό αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία στη χώρα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov σε δείγμα 1.397 ατόμων βγάζει πολλά και δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ένα ποσοστό 20% των αμερικανών πολιτών τάσσεται υπέρ της εισβολής, ενώ ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 42% έως 50% δηλώνει αντίθετο στην εσπευσμένη απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία με χρήση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος.

Μόλις το 62% όσων συμμετείχαν αποδέχεται ότι η επίθεση αποτελεί απειλή για το πολίτευμα και το 71% αντιτίθενται στην πρωτοβουλία των φανατισμένων οπαδών του Τραμπ.

Άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι το 45% δε θεωρεί υπεύθυνο τον αμερικανό πρόεδρο για ό,τι συνέβη χθες.

Το 15% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει αυτούς που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο ως «πατριώτες», το 41% ως «εγκληματίες», το 49% ως τρομοκράτες και το 52% ως εξτρεμιστές.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ