21-02-2021

Κορονοϊός: Σε αυστηρό lockdown περιοχές στη Βρετανία λόγω του νέου στελέχους

«Η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και τα κρούσματα διπλασιάζονται γρήγορα»

Σε καθεστώς σκληρών περιοριστικών μέτρων θα υποδεχτεί η Μεγάλη Βρετανία το 2021, καθώς περισσότερες περιοχές της θα τεθούν υπό αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης της Covid-19.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου η βρετανική κυβέρνηση, καθώς η νέα επικίνδυνη μετάλλαξη του ιού εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως τα Μίντλαντς, το βορειοανατολικό τμήμα, τμήματα στα βορειοδυτικά και τμήματα στα νοτιοδυτικά μετακινούνται στο επίπεδο 4, από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, στις 00.01 τοπική ώρα, όπου οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρά μέτρα στις κοινωνικές επαφές.

Στο επίπεδο 4, εκτός λειτουργίας τίθενται οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και τα μη αναγκαία καταστήματα, ενώ τα μέλη διαφορετικών νοικοκυριών δεν μπορούν να συναντηθούν.

«Το NHS (σύστημα υγείας) βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση. Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία πάνω από 21.000 άνθρωποι με νέο κορονοϊό», είπε ο Βρετανός υπουργός Υγείας ενώπιον βουλευτών.

«Δυστυχώς, αυτή η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και τα κρούσματα διπλασιάζονται γρήγορα. Είναι, επομένως, απαραίτητο να εντάξουμε μια ευρύτερη περιοχή στο επίπεδο 4».

Όπως επισήμανε ο ίδιος, τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Αγγλίας θα βρεθούν στο υψηλότερο επίπεδο από την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ