12-05-2021

Κορονοϊός: Σε καραντίνα όσοι συνάντησαν τον Μακρόν – Σάντσεθ, Κόστα και Μισέλ ανάμεσά τους

Σε καραντίνα μπαίνουν οι ηγέτες της ΕΕ ο ένας μετά τον άλλο, μετά την ανακοίνωση ότι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σε αυτοαπομόνωση ο ισπανός πρωθυπουργός

Αναλυτικότερα, ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του και θα παραμείνει σε αυτοαπομόνωση, επειδή έχει έρθει σε επαφή με τον γάλλο πρόεδρο.

Ο Σάντσεθ και ο Μακρόν συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Παρίσι. Βίντεο από τη συνάντηση δείχνει και τους δύο ηγέτες να φορούν μάσκα και να μην κάνουν χειραψία.

Ο Σάντσεθ, η σύζυγος του οποίου είχε μολυνθεί από covid-19 τον Μάρτιο, θα υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό.

Καραντίνα και για τον προτογάλλο πρωθυπουργό

Σειρά για αυτοαπομόνωση είχε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος ακύρωσε επίσημα ταξίδια που προγραμματιζόταν να κάνει.

Ο Κόστα δεν παρουσιάζει συμπτώματα κορονοϊού και αναμένει το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη νωρίτερα σήμερα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο από προηγουμένως να κάνει ενόψει επίσημου ταξιδιού του στο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και στη Γουινέα-Μπισάου μεταξύ των 18 και 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το γραφείο του.

Σε αυτοαπομόνωση και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σε καραντίνα μπαίνει όμως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μισέλ «ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση», σημείωσε ο εκπρόσωπός του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ