16-05-2021

Τρεις λέαινες κι ο αρσενικός Κιούμπε στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης θετικοί στον κορονοϊό…

Δεν είχαν επαφή με άλλα ζώα του κήπου

Τέσσερα λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στην Covid-19, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι κτηνιατρικές αρχές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις λέαινες με τα ονόματα Ζάλα, Νίμα και Ραν Ραν και ένα αρσενικό λιοντάρι, τον Κιούμπε, αφού οι φύλακες παρατήρησαν πως τα ζώα παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού.

Δύο από τα μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου ανιχνεύτηκαν επίσης θετικά σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες ερευνούν τα αίτια της μόλυνσης των λιονταριών.

Έχει προηγηθεί μόλυνση σε αιλουροειδή

Το περιστατικό αποτελεί τη μόλις δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης μεγάλων αιλουροειδών από τον ιό.

Οι φύλακες έκαναν τεστ PCR στα λιοντάρια με τον ίδιο τρόπο που γίνονται τα τεστ αυτά στους ανθρώπους, καθώς τα ζώα είναι συνηθισμένα στην επαφή με το προσωπικό του ζωολογικού κήπου.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Βαρκελώνης ήρθε σε επαφή με κτηνιάτρους στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, όπου τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια είχαν βρεθεί θετικά στην Covid-19 τον Απρίλιο. Όλα τους έχουν  αναρρώσει.

Το τετράχρονο αρσενικό λιοντάρι και οι λέαινες, που είναι όλες 16 ετών, δεν είχαν επαφή με άλλα ζώα στον ζωολογικό κήπο, ο οποίος παραμένει ανοικτός για τους επισκέπτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ