09-02-2021

Να βγει «από πάνω» στοχεύει η Τουρκία – «Εμείς θέλουμε διάλογο με την Ελλάδα, εκείνη υποχώρησε λόγω Oruc Reis»

Τι είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Λίγες ημέρες πριν από την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής και με το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις για την Τουρκία, ο Χαμί Ακσόι… δείχνει την Ελλάδα ως «υπαίτια» για το γεγονός πως δεν ξεκίνησε ο διάλογος με την Τουρκία, ενώ είχε συμφωνηθεί να γίνουν διερευνητικές επαφές, ενώ πριν είχε επέλθει ξανά «πάγος» ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Λίγο πριν από τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την AOZ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να πει κουβέντα για όλες τις προκλητικές κινήσεις της χώρας του σε Μεσόγειο και Αιγαίο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν βλέπει αλλαγή της στάσης της Ελλάδας, με δεδομένη την επιστροφή του «Oruc Reis» στην Αττάλεια, κάτι που κατά τον δημοσιογράφο που υπέβαλε την ερώτηση, η Αθήνα χρησιμοποίησε ως «δικαιολογία», απάντησε:

«Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα είχε επιτευχθεί μια συμφωνία να ξαναρχίσουν οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, αλλά η ημερομηνία δεν μπορούσε να οριστεί εξαιτίας της υπαναχώρησης της Ελλάδα με πρόσχημα τις έρευνες του “Oruc Reis”.

Το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανακοίνωσε ότι το “Oruc Reis” ολοκλήρωσε τις έρευνές του στην Ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στις 29 Νοεμβρίου στην Αττάλεια. Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στον διάλογο με ειλικρινή διάθεση, όπως μέχρι σήμερα».

Ακσόι Χαμί Τουρκία Υπουργείο Εξωτερικών εκπρόσωπος

Φαίνεται πως η Τουρκία συνεχίζει τους… ελιγμούς, μετά και τις τελευταίες κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: OnAlert.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ