22-01-2021

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα από τον ISIS

Κατασχέθηκε από τις αρχές και μια αυτοσχέδια βόμβα

Τρομοκρατικές επιθέσεις που σχεδίαζε πυρήνας του ISIS στη Μόσχα απέτρεψε  η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), όπως ανακοίνωσε η ίδια την Τετάρτη 25/11

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε, κατασχέθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν στη διάθεσή τους οι εξτρεμιστές.

Η FSB (πρώην KGB) έχει αποτρέψει τις δραστηριότητες ενός διαπεριφερειακού πυρήνα του ISIS, τα μέλη του οποίου είχαν σκοπό να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή της Μόσχας», όπως αναφέρθηκε σε δελτίο Τύπου.

«Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και καταλάβει τις τοποθεσίες όπου έμεναν οι ισλαμιστές αλλά και μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή, όπως και ορισμένα άλλα αντικείμενα και έγγραφα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη της εν λόγω ομάδας προχώρησαν σε νέες στρατολογήσεις και χρηματοδότησαν τρομοκρατικά πλάνα. Πάντως ο πυρήνας της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Ρωσία δεν συνάδει όπως φαίνεται με τα δεδομένα των ευρωπαϊκών αρχών για τους αντίστοιχους στη γηραιά ήπειρο.

Οι ρωσικές Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος έχει καταγωγή από χώρα της κεντρικής Ασίας, στην περιοχή Vladimir. Εις βάρος του σχηματίστηκε φάκελος με κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ