21-01-2021

Κορονοϊός: «Κλείδωσε» συμφωνία της Κομισιόν και με τη Moderna για το εμβόλιο (video)

Η αμερικανική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5%

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία και με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας «Moderna» για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο «Reuters» ευρωπαίος αξιωματούχος, είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5% στην προστασία από την Covid-19, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών, ενώ είχε προηγηθεί αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για άδεια κυκλοφορίας.

Τον Αύγουστο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ηγείται των συνομιλιών με τις εταιρείες εξ ονόματος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, και την πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έκλεισε συμφωνία και για το εμβόλιο της «CureVac». Επίσης, πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε η επισφράγιση της συμφωνίας με τις Pfizer/BioNTech για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους κατά της Covid-19. Ακολούθησε το αίτημα έγκρισης από την εταιρεία στις ΗΠΑ.

Το καλοκαίρι είχε γίνει γνωστή η συμφωνία της ΕΕ με τη «Sanofi» για αγορά 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ