18-01-2021

Κορονοϊός: Η British Airways πουλάει από ποτήρια σαμπάνιας μέχρι… αντικείμενα από το Boeing 747

Η εταιρεία βρίσκεται «στο κόκκινο» λόγω της πανδημίας

Η British Airways, η οποία φαίνεται να «ασφυκτιά» λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 23/11 ότι πουλάει μέσω του διαδικτύου σερβίτσια που χρησιμοποιεί σε αεροσκάφη της, όπως και αντικείμενα του Boeing 747 που απέσυρε από τον στόλο της.

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώση της κυκλοφορίας, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας, εξού και προχώρησε στη συγκεκριμένη λύση.

Τι περιμένει τους υποψήφιους αγοραστές

Αντικείμενα όπως ποτήρια σαμπάνιας και πιάτα που χρησιμοποιούσε στην πρώτη θέση, παντόφλες ακόμα και κουβέρτες  είναι μερικά από τα οποία αποφάσισε να βγάλει προς πώληση «για να ανασυνθέσει κανείς μια μαγική εμπειρία πτήσης στο σπίτι» όπως επεσήμανε η βρετανική αεροπορική εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να αποκτήσουν αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στο Boeing 747, όπως καροτσάκια.

Για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση, η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη αποφασίσει να πουλήσει έργα τέχνης που εκτίθεντο στα σαλόνια υποδοχής της.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και 13.000 περικοπές

Ο όμιλος IAG, ιδιοκτήτης των British Airways και Iberia, μετρά απώλειες 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από την αρχή του έτους, εκ των οποίων 1,76 δισεκατομμύρια ευρώ το τρίτο τρίμηνο.

Άλλη μια κίνηση την οποία αποφάσισε για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση 13.000 θέσεων εργασίας στην British Airways.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ