19-01-2021

Συναγερμός στο Παρίσι: Απειλή για βόμβα – Εκκενώθηκε ο χώρος γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου (video)

Οι αρχές ερευνούν για εκρηκτικό μηχανισμό

Αποκλείστηκε η περιοχή γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι για προληπτικούς λόγους μετά από απειλή για βόμβα το απόγευμα της Τρίτης (27/10), ενώ έρευνες έχουν ξεκινήσει για τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού.

«Υπήρξε ένα μήνυμα για βόμβα. Αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο για να εξαλείψουν όλες τις αμφιβολίες», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας ότι μια περίμετρος ασφαλείας έχει οριστεί γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου.

Ολόκληρος ο αστικός τομέας, συμπεριλαμβανομένου κι ενός τμήματος των Ηλυσίων Πεδίων εκκενώθηκε από τη γαλλική αστυνομία, ενώ οι αρχές προχώρησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς τόσο στο μετρό όσο και στη σιδηροδρομική γραμμή Charles-de-Gaulle Étoile.

Σύμφωνα με γάλλο δημοσιογράφο σε άλλο σημείο, στο Champ de Mars, πεζοί εντόπισαν μία τσάντα με πυρομαχικά και σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος.

Η Γαλλία είναι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή νωρίτερα αυτό το μήνα από έναν 18χρονο μουσουλμάνο, εξαγριωμένο για τη χρήση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης μέσα στην τάξη του σχολείου.

Υπήρξαν πολλές ψευδείς προειδοποιήσεις για βόμβες, πιο πρόσφατα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιόν την περασμένη εβδομάδα και στον Πύργο του Άιφελ πριν από ένα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ