22-01-2021

Τραγωδία στη Ρωσία: Νεκρό βρέφος λόγω κλεισίματος συνόρων εν μέσω κορονοϊού

Το πέντε μηνών μωρό γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα για ζευγάρι Κινέζων που δεν κατάφερε να ταξιδέψει - Περίπου 30 βρέφη από παρένθετες μητέρες βρίσκονται σε ορφανοτροφείο της Αγίας Πετρούπολης

Έρευνα ξεκίνησε στη Ρωσία μετά τον θάνατο ενός μωρού που είχε γεννηθεί από παρένθετη μητέρα για ένα ζευγάρι ξένων και είχε αποκλειστεί στη χώρα εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων λόγω της πανδημίας της COVID-19, ανακοίνωσαν την Παρασκευή (09/10) συγκλίνουσες πηγές.

«Η έρευνα ξεκίνησε μετά τον θάνατο ενός βρέφους», το οποίο βρέθηκε νεκρό κοντά στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών της περιοχής του Λένινγκραντ χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ένα διαμέρισμα στη Γκάτσινα, η οποία βρίσκεται 25 χλμ νότια της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με την υπεύθυνη για τα δικαιώματα των παιδιών στην Αγία Πετρούπολη Άνα Μιτιάνινα. Υπεύθυνη για το μωρό ήταν μια τροφός.

Το ηλικίας πέντε μηνών βρέφος βρέθηκε νεκρό την Πέμπτη (08/10), διευκρίνισε η Μιτιάνινα. Θα παραδιδόταν σε κινέζους γονείς, οι οποίοι όμως δεν είχαν μπορέσει να ταξιδέψουν στη Ρωσία για να πάρουν το παιδί λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Περίπου 30 μωρά που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες βρίσκονται τώρα σε ορφανοτροφείο της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσαν πρόσφατα οι τοπικές αρχές.

Αυτά διαθέτουν «όλα τα αναγνωριστικά τους έγγραφα με τα κινεζικά ονόματά τους και είναι καλά», σύμφωνα με την Μιτιάνινα, η οποία εξέφρασε, ωστόσο, ανησυχία για άλλα μωρά που γεννιούνται από παρένθετες μητέρες «χωρίς τον έλεγχο» των αρχών.

Σύμφωνα με την ίδια, τα μωρά τελούν υπό την ευθύνη των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την διαδικασία για τη γέννησή τους.

Οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να διοργανώσουν μια ανθρωπιστική πτήση για την απομάκρυνση των μωρών που έχουν γεννηθεί από παρένθετες μητέρες και έχουν αποκλειστεί στη Ρωσία λόγω του νέου κορονοϊού, καθώς οι γονείς τους, οι οποίοι είναι ξένοι, δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα για να τα πάρουν.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ