22-01-2021

Το Νόμπελ Ειρήνης 2020 στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (video)

Για μια σειρά... καλών λόγων

Στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ δόθηκε τελικά το Νόμπελ Ειρήνης 2020.

Σύμφωνα με την Επιτροπή «το βραβείο απονέμεται στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού για τις προσπάθειές του στην αντιμετώπιση της πείνας, τη συμβολή του στη βελτίωση των συνθηκών, την επίτευξη ειρήνης σε μαχόμενες περιοχές και τη λειτουργία του ως κινητήριας δύναμης στις προσπάθειες να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση της πείνας ως όπλο πολέμου και εχθροπραξιών».

«Είμαι μια στιγμή υπερηφάνειας», «ένα αληθινό κατόρθωμα», δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος μετά την ανακοίνωση της επιτροπής του Νόμπελ Ειρήνης.

«Μία από τις ομορφιές των δραστηριοτήτων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος είναι ότι δεν παρέχουμε μόνο τροφή για σήμερα και αύριο, αλλά δίνουμε επίσης στους ανθρώπους τις αναγκαίες γνώσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους τις μέρες που έρχονται», δήλωσε ο Tomson Phiri κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επιτροπής του Νόμπελ.

«Η υποψηφιότητα από μόνη της ήταν αρκετή, αλλά η βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης είναι αληθινό κατόρθωμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο του οργανισμού για την παροχή τροφίμων και άλλων προμηθειών κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όταν σταμάτησαν οι αεροπορικές συνδέσεις. «Αυτό ξεπέρασε τα όρια του καθήκοντος».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ