26-11-2020

Κορονοϊός: Περιορισμοί μετακινήσεων ανάμεσα στα κρατίδια στη Γερμανία – Προ των πυλών νέων μέτρων η Γαλλία

Κατεβάζουν ρολά για ένα μήνα μπαρ και καφέ στις Βρυξέλλες - «Πρέπει να φοράμε πάντα μάσκες», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να παίρνονται ξανά νέα μέτρα, σε Γερμανία και Βέλγιο, ενώ αυτό τον… δρόμο έχει πάρει και η Γαλλία. Κατεβάζουν ρολά για ένα μήνα μπαρ και καφέ στις Βρυξέλλες λόγω κορονοϊού. «Πρέπει να φοράμε πάντα μάσκες», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Πιο αναλυτικά, περιορισμούς στις μετακινήσεις μέσα στη Γερμανία αποφασίζουν όλο και περισσότερα κρατίδια, λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν νωρίτερα απόψε και τα 16 ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία, δεν επιτρέπεται στο εξής η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο όποιου προέρχεται από «επικίνδυνη περιοχή», όπου έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 50 νέα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας.

Εξαίρεση θα μπορεί να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, μόνο εφόσον ο ταξιδιώτης παρουσιάσει αρνητικό τεστ που έχει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες νωρίτερα.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ωστόσο ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η διενέργεια τεστ για τους ταξιδιώτες, αλλά για τους μαθητές, τους δασκάλους και το υγειονομικό προσωπικό. Τα τεστ θα πρέπει, επομένως, να γίνονται μόνο εάν υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα.


Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», υπεύθυνο για την επιστημονική διαχείριση της πανδημίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι στο «κόκκινο» βρίσκονται περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας, της Βάδης – Βυρτεμβέργης, της Βρέμης και τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Βερολίνου. Η κρατιδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου ζητά πάντως να αξιολογείται η πόλη στο σύνολό της και όχι τμηματικά.

Από την πλευρά πάντως του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο αρμόδιος για τα θέματα Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ αμφισβήτησε την χρησιμότητα μέτρων περιορισμού εντός της χώρας. «Πολύ σύντομα θα έχουμε τόσες “κόκκινες” περιοχές ώστε ο κανόνας να μην έχει εφαρμογή», δήλωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να έχουν την δυνατότητα για διακοπές στο εσωτερικό προκειμένου να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού. Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν στην Γερμανία οι σχολικές φθινοπωρινές διακοπές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί για την αναχαίτιση της πανδημίας COVID-19, καθώς η Γαλλία κατέγραψε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 19.000 νέων λοιμώξεων της νόσου.

«Σε μέρη όπου η ασθένεια κυκλοφορεί πολύ γρήγορα θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε στα δύο μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας. «Είναι αρκετές εβδομάδες τώρα που ο ιός κυκλοφορεί γρήγορα», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να «προχωρήσουμε σε περισσότερους περιορισμούς» σε περιοχές όπου η Covid-19 «κυκλοφορεί πολύ γρήγορα», τη στιγμή που η υγειονομική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Μετά τη Μασσαλία (νότια) και τη Γουαδελούπη (Αντίλλες) πριν από δέκα ημέρες, τέθηκαν σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα την Τρίτη (06/10) στο Παρίσι και τα πλησιέστερα προάστιά του, και ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα ενημερώσει για την κατάσταση την Πέμπτη (08/10) το απόγευμα, με μια πιθανή ένταξη νέων πόλεων σε «κατάσταση μέγιστου συναγερμού».

«Σε μέρη όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ γρήγορα, ιδίως όπου κυκλοφορεί πολύ μεταξύ των ηλικιωμένων, που είναι οι πιο ευάλωτοι, και όπου βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη πληρότητα στα κρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας, πρέπει να προχωρούμε σε περισσότερους περιορισμούς, όπως αυτοί που γνωρίζουμε για παράδειγμα στην περιοχή Μπους-ντι-Ρον ή στο Παρίσι και στα πλησιέστερα προάστια», τόνισε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Ο αρχηγός του κράτους απέκλεισε, ωστόσο, έναν νέο περιορισμό στις μετακινήσεις: «Η στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει δεν είναι αυτή, είναι να ενισχύσουμε και να αναθέσουμε περισσότερες ευθύνες στους πολίτες μας: δεν είμαστε, και δεν θα είμαστε για πολλούς μήνες σε μια κανονική περίοδο».

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη (07/10) 18.746 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, ένα νέο ημερήσιο υψηλό όλων των εποχών και σχεδόν διπλάσιο από τον ημερήσιο σύνολο των 10.489. κρουσμάτων την Τρίτη (06/10).

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τη λοίμωξη της COVID-19 αυξήθηκε κατά 80, και πλέον ανέρχεται σε 32.445, και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.509.

«Πρέπει να φοράμε πάντα μάσκες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 3.678 κρούσματα κορονοϊού, και 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Την Τρίτη (06/10) τα περιστατικά ήταν 2.677, με 28 νεκρούς.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (544), στην Λομβαρδία (520) και στο Βένετο (375). Συνολικά, 3.782 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας και 337 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο Τζουζέπε Κόντε, επιβεβαίωσε ότι οι μάσκες έγιναν, πλέον, υποχρεωτικές σε όλους τους εξωτερικούς χώρους «διότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων».

Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι «στο εξής, οι περιφέρειες θα μπορούν να υιοθετούν πιο αυστηρά μέτρα από εκείνα της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ θα υπάρχει περιορισμός σε περίπτωση που επιθυμούν να τα χαλαρώσουν και θα χρειάζεται η έγκριση του υπουργείου υγείας».

«Αν κάποιος ζει σε απομακρυσμένη περιοχή -στο βουνό ή στην ύπαιθρο- μπορεί να μην φορά μάσκα. Διαφορετικά, πρέπει όλοι να την παίρνουμε μαζί μας όταν βγαίνουμε, και να την φοράμε πάντα», υπογράμμισε ο Κόντε.

Κατεβάζουν ρολά για ένα μήνα μπαρ και καφέ στις Βρυξέλλες λόγω κορονοϊού

Ο κορονοϊός καλπάζει στο Βέλγιο και αποφασίστηκαν νέα πιο αυστηρά μέτρα στην πρωτεύουσα της χώρας. Συγκεκριμένα, για ένα μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα μπαρ και τα καφέ στις Βρυξέλλες αποφάσισε την Τετάρτη (07/10), το Συμβούλιο Ασφαλείας της βελγικής πρωτεύουσας σε μια προσπάθεια περιορισμού της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 7 το πρωί της Πέμπτης, 8 Οκτωβρίου. Η νέα απόφαση εξαιρεί τα εστιατόρια, τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αληθεύει ότι η Ασφάλεια ζητά αμοντάριστα πλάνα από την ημέρα του Πολυτεχνείου;», ρωτάει ο Σπίρτζης (video)

Η πληροφορία ότι η Ασφάλεια ζητά αμοντάριστα πλάνα από την ημέρα του Πολυτεχνείου τόσο από την ΕΡΤ, όσο κι από ιδιωτικά κανάλια έφτασε στα...

«Big Brother» spoiler: Η Δανέζη κερδίζει το βέτο και σώζει την Άννα Μαρία – Δείτε τους υποψηφίους

Μία ανάσα πριν την Παρασκευή έρχεται στο «Big Brother» η ψηφοφορία και η ανάδειξη των υποψηφίων προς αποχώρηση αλλά και η απόκτηση του βέτο.Οι...

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Να γίνει άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρώτη...

«8 Λέξεις»: Δείτε απόσπασμα από το αποψινό, συγκλονιστικό επεισόδιο

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «8 Λέξεις».Η Τζένη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Αποφασίζει, λοιπόν, να μην μιλήσει καθόλου για να...

Απαντήσεις γιατί δεν δίνονται μετοχές στο δημόσιο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Έξι καίρια ερωτήματα που απορρέουν από την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει με 120 εκατομμύρια ευρώ την Aegean, θέτουν με ερώτησή τους προς τους...

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 16χρονη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, για την εξαφάνιση μιας 16χρονης κοπέλας. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τη 16χρονη Αικατερίνη Μαρία Γιακουμάκη, η οποία...

Κορονοϊός: Το «Ερρίκος Ντυνάν» στέλνει ενίσχυση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, κινητοποιεί σε εθελοντική βάση, και το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό του, με στόχο την ενίσχυση σε εξειδικευμένο προσωπικό των...

«Πυρά» Παππά προς την κυβέρνηση για «Aegean»: Δεν σέβεστε τα λεφτά των φορολογουμένων (video)

«Βολές» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς για την απόφαση ενίσχυσης της Aegean με 120 εκατ. ευρώ χωρίς τη λήψη ανταλλαγμάτων για το δημόσιο και...

Θωμαΐς Ανδρούτσου: Αυτός είναι ο σύντροφός της – Δείτε τους να περπατούν χεράκι χεράκι

Η Θωμαΐς Ανδρούτσου είναι ερωτευμένη!Η γνωστή ηθοποιός περνάει την καραντίνα με τον σύντροφό της και βγαίνουν για να κάνουν περίπατο φορώντας τις μάσκες τους.Ο...

Κορονοϊός: Για ποιες ομάδες αίματος ο κίνδυνος είναι μειωμένος – Τι έδειξε νέα μελέτη (video)

Μειωμένη πιθανότητα, κατά 12% έχουν οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο να μολυνθούν από κορονοϊό, σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος. Επίσης, όσοι...