22-10-2020

Κορονοϊός: Προς γενικό lockdown όλη η Μαδρίτη – Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (video)

Περίπου 167.000 κάτοικοι της περιοχής δε θα μπορούν να βγουν από τη συνοικία τους από τη Δευτέρα (28/09)

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα (28/09) στην περιοχή της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία Covid-19 επεκτείνονται και σε νέες ζώνες, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (25/09) οι τοπικές υγειονομικές αρχές. Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία…

Περίπου 167.000 κάτοικοι της περιοχής δε θα μπορούν να βγουν από τη συνοικία τους από τη Δευτέρα (28/09), εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους, όπως το να πάνε στην εργασία τους ή στο γιατρό.

Η απόφαση αυτή αυξάνει τον αριθμό των πολιτών που επηρεάζονται από τους περιορισμούς στην περιοχή σε πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους. Από την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μαδρίτης, που αποτελεί εστία του κορονοϊού, προέρχεται πάνω από ένα τρίτο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Ισπανίας.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει συστήσει να τεθεί και πάλι σε lockdown oλόκληρη η πόλη της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιγια.

Την ίδια ώρα είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν στα νέα μέτρα και διαμαρτύρονται. Βγήκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP