09-05-2021

Χάρη σε σουφραζέτα έδωσε ο Τραμπ με το βλέμμα στις ψήφους των γυναικών – Είχε συλληφθεί μόλις το… 1872 (video)

Προσπάθησε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 1872

Ποτέ δεν είναι αργά. Ακόμα κι αν έχουν περάσει 118 χρόνια από την ημέρα που τη συνέλαβαν…

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την παραχώρηση του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη (18/08) ότι έδωσε χάρη στην αμερικανίδα σουφραζέτα Σούζαν Άντονι, η οποία είχε συλληφθεί επειδή προσπάθησε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 1872. Τότε πρόεδρος είχε εκλεγεί για δεύτερη φορά ο Οδυσσέας Γκραντ.

Στις 18 Αυγούστου 1920, με την επικύρωση της 19ης Τροπολογίας του Συντάγματος, οι Αμερικανίδες απέκτησαν το δικαίωμα να ψηφίζουν.

Σε μια τελετή στον Λευκό Οίκο για την επέτειο αυτήν, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε χάρη, μετά θάνατον, στη Σούζαν Άντονι. Το 1872 η σουφραζέτα συνελήφθη στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης επειδή προσπάθησε να ψηφίσει στις εκλογές, στις οποίες επανεξελέγη ο Οδυσσέας Γκραντ. «Γιατί χρειάστηκε να περάσει τόσος πολύς καιρός;», διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανακοινώνοντας τη χάρη.

Ο Τραμπ, που στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάιντεν, προσπαθεί να κερδίσει την υποστήριξη των γυναικών προκειμένου να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στην προεδρία. Πρόσφατα διαβεβαίωσε ότι «οι νοικοκυρές των προαστίων» θα τον ψηφίσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ