09-05-2021

Απειλές Τσελίκ: Tο παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία (video)

«Η Ελλάδα ενεργεί πιο πάνω από το μπόι της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από πλευρά Τουρκίας αυτή τη φορά διά στόματος του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

«H Ελλάδα κυνηγάει ένα λάθος παιχνίδι. Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Το παιχνίδι που παίζει μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας. Θέτουν ενώπιόν μας μία νέα συνθήκη των Σεβρών», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ως «πειρατική» λέγοντας χαρακτηριστικά: «η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου δεν αποτελεί μία τέτοια δομή που να μπορεί να εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους με οποιονδήποτε τρόπο. Επομένως, αυτή η συμφωνία είναι μια πειρατική συμφωνία. Δεν έχει καμία ισχύ».

Παράλληλα συνέχισε να προειδοποιεί Ελληνοκύπριους και Έλληνες ότι κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση χωρίς να έχουν πρώτα συμφωνήσει με την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ».

Ο Τσελίκ συνέστησε σε Ελλάδα και Κύπρο να αφήσουν την εχθρική στάση κατά της Τουρκίας, αν θέλουν να επικρατήσει η σταθερότητα και να επέλθει η ευημερία στην ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε ενέργειες που είναι πιο πάνω και από το μπόι της, ενώ για την Κύπρο είπε ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος «επιτέθηκε» και στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι εκείνη παρασύρει την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο και τονίζοντας ότι φροντίζουν μόνο τα συμφέροντά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ