22-01-2021

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία υπό το φόβο της τρομοκρατικής απειλής

Οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι και το «άρωμα» τρομοκρατίας που έχει καλύψει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρονται ως οι βασικοί λόγοι για την έκδοση της νέας ταξιδιωτικής οδηγίας του υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για πιθανούς κινδύνους λόγω της αυξημένης παγκοσμίως τρομοκρατικής απειλής.

«Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλαπλές περιοχές», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Μάλιστα γίνεται ειδική αναφορά για περαιτέρω επιθέσεις από τρομοκράτες που δρουν μόνοι τους κατά τα πρότυπα των μεγάλων εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων συνεχίζει να υφίσταται έντονα καθώς ξένοι υπήκοοι που πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ επιστρέφουν στις χώρες τους. Οι τρομοκράτες επιλέγουν δημόσιους χώρους ως στόχους, όπως θέατρα, λαϊκές αγορές, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αεροπορικές υπηρεσίες.

Η ταξιδιωτική οδηγία έχει ημερομηνία λήξης στις 24 Φεβρουαρίου 2016.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ