25-01-2021

Δρακόντεια παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες

Δρακόντεια παραμένουν για τρίτη ημέρα τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Βελγίου, το μετρό θα παραμείνει κλειστό και την Τρίτη.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα πανεπιστήμια. Η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται από την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και προοδευτικά το μετρό.

Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς απ’ όπου αναχωρούν τα τρένα υψηλής ταχύτητας Thalys στις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα αλλά και το Παρίσι

Οι επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν με τα τρένα υψηλής ταχύτητας τα οποία αναχωρούν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Βρυξελλών και της Αμβέρσας, όπως επίσης και οι επιβάτες των τρένων Thalys που αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Nord του Παρισιού, οφείλουν να προσέρχονται στους σταθμούς μισή ώρα νωρίτερα από την αναχώρησή τους, λόγω των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας.

«Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι θα υποβληθείτε σε ελέγχους στοιχείων και αποσκευών πριν από την αναχώρηση από τους σταθμούς Bruxelles-Midi και Anvers-Central», επισήμανε η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία SNCB στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, απευθύνοντας έκκληση στους επιβάτες των Thalys, των TGV και των διεθνών αμαξοστοιχιών ICE με κατεύθυνση προς τη Γερμανία, που διέρχονται από το Βέλγιο.

«Λόγω των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας, η διαδικασία της επιβίβασης ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο. Παρακαλούμε να προσέρχεστε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την αναχώρησή σας», σημείωσε και η εταιρεία Thalys στο Twitter.

«Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Bruxelles-Midi, Anvers-Central και Paris-Nord», εξήγησε η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού.

Η εταιρεία τους ζήτησε να «λάβουν υπόψη του μια επιπλέον καθυστέρηση διάρκειας 30 λεπτών μέχρι να φθάσουν στις αποβάθρες του Paris-Nord, Anvers-Central και Bruxelles-Midi».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ