11-02-2021

Νέα απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa

Σε προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στις 26 και 27 Νοεμβρίου προχώρησε η συνδικαλιστική ένωση των πληρωμάτων καμπίνας της Γερμανίας, UFO, που βρίσκεται σε διένεξη με τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και για μια νέα απεργία στις 30 Νοεμβρίου, δέκα ημέρες μετά τη λήξη των προηγούμενων κινητοποιήσεών τους.

«Θα […] καλέσουμε (τους εργαζομένους) να μην εργαστούν την Πέμπτη 26η Νοεμβρίου και την Παρασκευή 27η Νοεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της UFO, Νικολάι Μπάουμπλι, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το συνδικάτο. Επιπλέον, διευκρινίζει ότι «εάν η Lufthansa δεν αντιδράσει με τον προσήκοντα τρόπο», προγραμματίζονται επιπλέον κινητοποιήσεις για τις 30 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων γίνεται αφότου η γερμανική αεροπορική εταιρεία κάλεσε την Πέμπτη τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε μια «Σύνοδο για την Απασχόληση» που αναμένεται να διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου, που έχει «παγώσει» εδώ και δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της απεργίας.

«Η συμπεριφορά της Lufthansa αναφορικά με αυτή τη Σύνοδο για την Απασχόληση είναι ανάρμοστη από κάθε άποψη», κατήγγειλε η συνδικαλιστική ένωση των πληρωμάτων καμπίνας, που διαμαρτύρεται ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την πλευρά της διοίκησης του ομίλου στις προτάσεις που της έχει υποβάλει με στόχο η προσεχής Σύνοδος «να στεφθεί με επιτυχία από την πλευρά των συνδικάτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ