24-10-2020

Κορονοϊός: «Ματώνει» η Βραζιλία – Πλησιάζουν τις 100.000 τα θύματα της πανδημίας

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (07//08) ότι κατέγραψε ακόμη 1.079 θανάτους ασθενών εξαιτίας του COVID-19 και ακόμη 50.230 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 99.572 νεκρούς επί συνόλου 2.962.442 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, τα οποία αρκετοί βραζιλιάνοι ειδικοί θεωρούν πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Παρότι η χώρα πλέον οδεύει πλέον να ξεπεράσει το όριο των εκατό χιλιάδων θανάτων, ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου αποκρούει τις επικρίσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία και δηλώνει πως έχει «ήσυχη συνείδηση», ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίζει κυβερνήτες πολιτειών που τάσσονται υπέρ της επιβολής, ή της επαναφοράς, περιοριστικών μέτρων «δικτάτορες».

«Έχουμε ήσυχη τη συνείδηση. Με τα μέσα που διαθέταμε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να σωθούν ζωές», διαβεβαίωνε την Πέμπτη (06/08).

Ρωσία: Πάνω από 5.200 νέα κρούσματα ανακοίνωσαν οι αρχές

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο (08/08) 5.212 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό τους στη χώρα να ανέρχεται σε 882.347. Πρόκειται για τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 14.854 καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  ECDC: Ανησυχία για την εξέλιξη του κορονοϊού σε 23 χώρες της Ευρώπης - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Κίνα: 31 κρούσματα σε 24 ώρες, τα 25 στη Σιντζιάνγκ

Τον εντοπισμό 31 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την Παρασκευή (07/08) ανακοίνωσε το Σάββατο (08/08) το υπουργείο Υγείας της Κίνας. Τα 25 από τα νέα κρούσματα ήταν περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης και τα έξι «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν διαπιστώνεται ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Και τα 25 κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζουν κυρίως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας της Κίνας δεν επήλθε κανένας θάνατος ασθενούς λόγω COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Προειδοποιήσεις ΠΟΥ για κορονοϊό: Σε «επικίνδυνο μονοπάτι» ορισμένες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.596 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Xinhua