21-02-2021

Μουστάφα: Το Κόσοβο ενεργό μέρος της παγκόσμιας συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού

Η απειλή της τρομοκρατίας στις χώρες της Ευρώπης και πέρα από την ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς και η λήψη μέτρων για την αποτροπή του κινδύνου συζητήθηκαν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κοσόβου που συγκάλεσε στην Πρίστινα ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα.

Η τρομοκρατία αποτελεί σήμερα έναν πραγματικό κίνδυνο για τους πολίτες της Ευρώπης και ευρύτερα, τόνισε ο κ. Μουστάφα και ζήτησε «αύξηση των μέτρων ασφαλείας από όλα τα κρατικά θεσμικά όργανα, ώστε το Κόσοβο να είναι προετοιμασμένο από κάθε πτυχή να διαχειριστεί ενδεχόμενη απειλή βίαιου εξτρεμισμού, οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας».

«Το Κόσοβο είναι ενεργό μέρος της παγκόσμιας συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού και έχει τη δική του ευθύνη σε αυτή την κοινή μάχη. Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη – μέλη της και με άλλους εταίρους για να τεθεί τέλος μια για πάντα, στον βίαιο εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και τις ακραίες ιδεολογίες, οι οποίες απειλούν τη ζωή μας, την ασφάλεια, τον τρόπο ζωής και τις πιο ανθρώπινες αξίες της ανθρωπότητας», υπογράμμισε ο Ίσα Μουστάφα.

Η αστυνομία του Κοσόβου κάλεσε τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη, όπως συναυλίες, αθλητικά γεγονότα, νυχτερινά κέντρα, σταθμούς λεωφορείων ή εμπορικά κέντρα και, φυσικά, να μην διστάσουν να καλέσουν αστυνομία για τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ