19-01-2021

Ισλαμοφοβία στη Βρετανία: Aύξηση κατά 300% στις επιθέσεις κατά μουσουλμάνων

Ανησυχία προκαλεί στη Βρετανική κυβέρνηση η ραγδαία αύξηση των επιθέσεων σε μουσουλμάνους στη χώρα. Οι επιθέσεις μίσους κατά μουσουλμάνων έχουν αυξηθεί κατά 300% από την ημέρα των επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με την επιτροπή για το αντιμουσουλμανικό μίσος της Βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent οι περισσότερες επιθέσεις σημειώνονται κατά κοριτσιών και γυναικών από 14 έως 45 ετών που φοράνε τις παραδοσιακές μουσουλμανικές ενδυμασίες. Οι δράστες είναι κυρίως λευκοί άνδρες ηλικίας από 15 έως 35 ετών.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν και αφορούν μόνο τις καταγεγραμμένες λεκτικές και σωματικές επιθέσεις που έχουν καταγγελθεί σε σχετική γραμμή βοήθειας. Είναι πολύ πιθανό ο αριθμός των επιθέσεων να είναι πολύ υψηλότερος αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι πολλοί μουσουλμάνοι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι και δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πιο «ευάλωτες» σε επιθέσεις, οι οποίες γίνονται στους δρόμους, σε λεωφορεία και τρένα, είναι οι γυναίκες που φορούν την παραδοσιακή μαντίλα. Πολλές από τις γυναίκες που δέχθηκαν επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, λένε ότι δεν βρήκαν συμπαράσταση και δεν τις βοήθησε κανείς από τους περαστικούς ή τους επιβάτες και πολλές γυναίκες φοβούνται πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Σε κάποιες από τις επιθέσεις, οι γυναίκες είχαν μαζί και τα παιδιά τους, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δράστες να εκφράσουν τη μισαλλοδοξία τους, προσβάλλοντας και τρομοκρατώντας τις συγκεκριμένες γυναίκες.

Πηγή: Independent

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ