18-05-2021

Κορονοϊός: Τι συμφώνησαν οι χώρες της ΕΕ για τα αεροπορικά ταξίδια

Ο φονικός ιός συνεχίζει να απειλεί και οι κανόνες υγιεινής βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια

Τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε κοινά πρότυπα υγιεινής όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια στο πλαίσιο των προσπαθειών για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε την Πέμπτη (23/07) ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ.

«Είμαι ικανοποιημένος που η γερμανική πρόταση έγινε αποδεκτή από τους συναδέλφους μου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτά τα ενιαία πρότυπα», δήλωσε ο Σόιερ σε ευρωπαϊκό συνέδριο αεροπορίας.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνουν τη χρήση καλύμματος στο στόμα και τη μύτη για επιβάτες έξι ετών και άνω καθώς και την κοινωνική αποστασιοποίηση στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας και του check-in. Στα αεροσκάφη πρέπει να υπάρχει υψηλό ποσοστό φρέσκου αέρα και η πληροφόρηση να είναι διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες. Δεν υπάρχει, ωστόσο, η υποχρέωση να μένει κενή η μεσαία θέση στα αεροσκάφη.

Οι κοινοί κανόνες ανταποκρίνονται σε τουλάχιστον μερικά από τα αιτήματα αεροπορικών εταιριών, καθώς τα διαφορετικά πρότυπα είχαν προκαλέσει σύγχυση. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε από αξιωματούχους και πρέπει να εγκριθεί επισήμως από τους υπουργούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ