08-05-2021

Αγιά Σοφιά: Επικοινώνησε με Ερντογάν ο Πούτιν – Τι του ζήτησε ο ρώσος πρόεδρος

Βασικό θέμα στη συζήτηση των δύο ανδρών οι παγκόσμιες αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από τη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς

Τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει μεταξύ των ορθοδόξων στη χώρα του η απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, μετέφερε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς κατά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνοντάς του τη δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία για την απόφαση της Άγκυρας για τη μετατροπή σε τζαμί.

Όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστρεψε την προσοχή του Ταγίπ Ερντογάν στη σημασία της δημόσιας κατακραυγής στη Ρωσία για την απόφαση αλλαγής του καθεστώτος της Αγιάς Σοφιάς».

Ο Ερντογάν, προσθέτει το Κρεμλίνο, έχει δεσμευτεί ότι όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στο τζαμί, θα γίνουν δεκτοί, ενώ και τα χριστιανικά ιερά αντικείμενα θα διατηρηθούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ