06-05-2021

Αγιά Σοφιά: Δεν…έκλεισε μάτι το βράδυ της απόφασης ο Ερντογάν – Παρών στην πρώτη προσευχή

Ανείπωτη η χαρά για τον σουλτάνο το βράδυ που ανακοίνωσε την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί - «Δεν έκλεισε μάτι» αναφέρει τούρκος δημοσιογράφος

Δεν έκλεισε μάτι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Παρασκευής (10/7) μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την Αγιά Σοφιά, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος στον δημοσιογράφο Τζεγκίζ Αρ.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο: «Μίλησα με τον αξιότιμο Πρόεδρό μας και τον συνεχάρη για την ιστορική ομιλία του για την Αγιά Σοφιά. Αλλά και ως δημοσιογράφος του έκανα και μια ερώτηση ασφαλώς. Πώς κοιμηθήκατε εκείνο το βράδυ; ‘Μέχρι να ξημερώσει δεν κοιμήθηκα’, είπε. Πώς να κοιμηθεί; Και ποιος κοιμάται;».

Πάντως ο Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία του που είχε με τον Χουσνού Μπαϊράμογλου, τον τελευταίο απόγονο του Σαϊντ Νουρσί, του ιδρυτή της κοινότητας Σούφι, άφησε να νοηθεί ότι θα είναι και ο ίδιος στην Αγιά Σοφιά στις 24 Ιουλίου που θα γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή “μέσα στο μνημείο”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ακούγεται να προσκαλεί τον Χουσνού Μπαϊράμογλου στην προσευχή της 24ης Ιουλίου: «Ίνσαλλαχ στις 24 Ιουλίου θα είμαστε εκεί», ακούγεται να λέει ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ ο Μπαϊράμογλου του απαντά «τότε θέλουμε εσείς να διαβάσετε την προσευχή». Ο Τούρκος Πρόεδρος γελώντας του ανταπαντά: «Ε όχι και μέχρι εκεί…».

Πηγή: ΚΥΠΕ/politis.com.cy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ