21-04-2021

Συλλυπητήρια Πούτιν στον πρόεδρο του Μαλί για την επίθεση στο Μπαμακό

Τα συλλυπητήριά του προς τον ομόλογό του του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά εξέφρασε με τηλεγράφημά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη χθεσινή αιματηρή επίθεση ισλαμιστών στο ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μπαμακό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρει στο τηλεγράφημά του ότι χρειάζεται «η πλέον ευρεία διεθνής συνεργασία» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια τρομοκρατία, επισημαίνει το Κρεμλίνο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μιλώντας στο πρακτορείο RIA –Novosti, δήλωσε ότι πολλοί Ρώσοι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

«Σήμερα το πρωί μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι Ρώσοι πολίτες είναι μεταξύ των νεκρών», είπε, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση μόλις λάβει «αξιόπιστες πληροφορίες για τον αριθμό και τα ονόματα» των Ρώσων θυμάτων.

Σημειώνεται πως χθες Παρασκευή το απόγευμα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει ότι υπήρχαν Ρώσοι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης των ισλαμιστών στο ξενοδοχείο στο Μπαμακό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ