06-05-2021

Σκάνδαλο Επστάιν: Ζητά την αποφυλάκισή της η «προαγωγός» των ανήλικων κοριτσιών λόγω κορονοϊού

Οι εισαγγελείς ζητούν να παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της, διότι την θεωρούν ύποπτη φυγής

Ελεύθερη με εγγύηση ζήτησε να αφεθεί η Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην σύντροφος και για πολλά χρόνια συνεργάτιδα του νεκρού σήμερα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, που κατηγορείται ότι παρέσυρε τα ανήλικα κορίτσια για να τα κακοποιήσει ο φίλος της. Η Μάκγουελ που συνελήφθη την Πέμπτη 2 Ιουλίου αρνήθηκε σήμερα Παρασκευή (10/7) κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Το αίτημα της Μάξγουελ υποβλήθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν, οκτώ ημέρες μετά τη σύλληψή της στο Νιου Χαμσάιρ, όπου σύμφωνα με τις αρχές κρυβόταν, σε ένα κτήμα που αγόρασε κρύβοντας την ταυτότητά της.

Η 58χρονη Βρετανίδα κοσμική μεταφέρθηκε την Δευτέρα στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης, μια φυλακή του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη. Οι εισαγγελείς ζητούν να παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της, διότι την θεωρούν ύποπτη φυγής. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών.

Σήμερα, στο αίτημα που κατέθεσε, υποστηρίζει ότι λόγω της κράτησής της σε αυτή τη φυλακή διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο» να προσβληθεί από την Covid-19. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, επικαλούμενη το λευκό ποινικό μητρώο της αλλά και το γεγονός ότι παρέμεινε στις ΗΠΑ μετά τη σύλληψη του Επστάιν, πέρσι τον Ιούλιο.

Η Μάξγουελ «αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, σκοπεύει να τις αντικρούσει και δικαιούται να της αναγνωριστεί το τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η αυτοκτονία του 66χρονου Επστάινπροκάλεσε χείμαρρο ερωτηματικών και θεωρίες συνωμοσίας, ενώ πολλοί υπαινίσσονταν πως δολοφονήθηκε για να προστατευθούν οι πολυάριθμες προσωπικότητες και οι άνδρες της εξουσίας με τους οποίους συγχρωτιζόταν, από τον πρίγκιπα Άντριου μέχρι τον Μπιλ Κλίντον.

Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2019, ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας παραιτήθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον, αφού το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο του Τζέφρι Επστάιν.

Μετά τη σύλληψη της Μάξγουελ, οι αρχές προσδοκούν ότι θα μπορέσουν να πάρουν κατάθεση από τον πρίγκιπα Άντριου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ