05-03-2021

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Επτά ασθενείς με κορονοϊό θύματα πυρκαγιάς σε κλινική

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα βραχυκύκλωμα στο σύστημα κλιματισμού του κτηρίου

Επτά ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό πέθαναν από ασφυξία σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (29/06) στο νοσοκομείο Μπαντράουι, στα ανατολικά προάστια της Αλεξάνδρειας. Εκτός από τους επτά ασθενείς που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν επίσης άλλοι επτά άνθρωποι.


Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα βραχυκύκλωμα στο σύστημα κλιματισμού του κτηρίου και έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, τόσο για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση ήταν οι εγκαταστάσεις της κλινικής όσο και για το αν είχε την άδεια να νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει δοκιμάσει σκληρά τις υποδομές και το υγειονομικό σύστημα της Αιγύπτου. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, από ασθενείς που υποστηρίζουν ότι δεν βρίσκουν κρεβάτι στα νοσοκομεία.

Επισήμως, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπερνούν τα 65.000 από την αρχή της πανδημίας και οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 2.800.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ