17-05-2021

Πάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμδεσιβίρης έως το τέλος του 2020 από τη φαρμακευτική Gilead

Αναμένεται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές μιας νεότερης, πιο εύκολης στη χρήση εκδοχής της ρεμδεσιβίρης σε εισπνεόμενη μορφή

Περισσότερες από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμδεσιβίρης θα έχει διαθέσιμες μέχρι το τέλος του 2020 η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Μάλιστα, τον προσεχή Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές μιας νεότερης και πιο εύκολης στη χρήση εκδοχής της ρεμδεσιβίρης σε εισπνεόμενη μορφή.

Προς το παρόν η ρεμδεσιβίρη, το πρώτο αντι-ιικό φάρμακο που έλαβε έγκριση από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για τη θεραπεία του νέου κορονοϊού, χορηγείται ενδοφλέβια.

Η Gilead υποστηρίζει ότι η εισπνεόμενη εκδοχή της, που θα απαιτεί τη χρήση νεφελοποιητή (ειδική μικροσυσκευή), ενδεχομένως να καταστήσει ευκολότερη τη χρήση της σε εξωνοσοκομειακές συνθήκες.

Ήδη η φαρμακευτική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία επιχειρηματικών συμφωνιών με εννέα παραγωγούς γενόσημων σκευασμάτων ώστε να αυξηθεί η παραγωγή της ρεμδεσιβίρης και να καλυφθούν οι ανάγκες διεθνώς, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάνιελ Ο’ Ντέι.

Σημειώνεται ότι η ρεμδεσιβίρη εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση σε ασθενείς στις σκληρά πληγείσες Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ινδία και τη Νότια Κορέα. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τη χρησιμοποιούν επίσης σε ειδικά προγράμματα για ασθενείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ