25-10-2020

Πισωγύρισμα στη Γερμανία – Πάνω από 1.330 κρούσματα κορονοϊού σε σφαγείo

Όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις προστασίας ούτε στα διαμερίσματα που διατίθενται στους εργαζόμενους ούτε στους χώρους εργασίας

Σε σκάνδαλο μεγατόνων γύρω από τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο επεξεργασίας κρέατος, εξελίσσεται η υπόθεση στο σφαγείο Tonnies στη Γερμανία, όπου ο κορονοϊός έχει στήσει… πάρτι τις τελευταίες ημέρες.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας συνήθλε την Κυριακή εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε σφαγείο του ομίλου Τένιες (Tönnies), που είναι από τους μεγαλύτερους του κλάδου στη Γερμανία. Ένα από τα θέματα της ατζέντας είναι η κήρυξη lockdown στην επαρχία Γκύτερσλο.

Αιτία είναι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 σε εργαζόμενους στο σφαγείο της Tönnies στο Γκύτερσλο. Από την Τετάρτη μέχρι σήμερα, Κυριακή καταγράφηκαν συνολικά, μέχρι στιγμής, 1.331 κρούσματα. Ένα συγκρότημα διαμερισμάτων έχει τεθεί σε καραντίνα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων που έμεναν σε αυτά τα διαμερίσματα έχουν αναχωρήσει με άγνωστο προορισμό.

Παράλληλα συνεχίζονται με τη βοήθεια του γερμανικού στρατού τα τεστ στους περίπου 6.500 εργαζόμενους των σφαγείων. Η επιχείρηση παρέδωσε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους μόλις εμφανίστηκε η αστυνομία στα γραφεία της. Για την κωλυσιεργία ευθύνονται σύμφωνα με τη διεύθυνση οι υπεργολάβοι που έχουν προσλάβει τους εργαζόμενους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Νομικές ρυθμίσεις για τα σφαγεία

Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις προκύπτει πως αιτία για τη ραγδαία εξάπλωση του Covid-19 ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι ότι δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις προστασίας – ούτε στα διαμερίσματα που τους διατίθενται από τους υπεργολάβους και ούτε στους χώρους εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Βράζει» η Ουγγαρία: Στους δρόμους οι φοιτητές κατά του ακροδεξιού Όρμπαν (video)

Η υπόθεση Τένιες έχει προκαλέσει μια έντονη συζήτηση στη γερμανική κοινή γνώμη για τις συνθήκες εργασίας στα σφαγεία. Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ σκοπεύει να καταθέσει εντός του καλοκαιριού νομοσχέδιο που θα απαγορεύει να ανατίθενται υπηρεσίες τεμαχισμού και επεξεργασίας κρέατος σε υπεργολάβους.

«Δεν είναι δυνατόν», δηλώνει στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Βερολίνου Tagesspiegel, «να γίνεται στη Γερμανία εκμετάλλευση ανθρώπων από την κεντρική- και ανατολική Ευρώπη για να αποκομίζουν αδίστακτες εταιρείες κέρδη δισεκατομμυρίων.».

Πηγή: Deutsce Welle

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ερντογάν κατά πάντων: Κακομαθημένη η Ελλάδα - Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία (video)