07-03-2021

Μέχρι και την Κυριακή παρατείνεται η απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Παρίσι

Παράταση μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή στην απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Παρίσι και τα προάστια αποφάσισαν οι αρχές στη χώρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν εμποδίζει “τις συγκεντρώσεις για τη μνήμη των θυμάτων στους χώρους όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις” το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Το αρχηγείο της αστυνομίας επισημαίνει ότι τα θεάματα μέσα σε αίθουσες “μεγάλης χωρητικότητας”, δηλαδή περισσότερων από 1.000 ατόμων, δεν απαγορεύονται “επί της αρχής”, αλλά η διοργανώτρια εταιρία “θα πρέπει να τηρήσει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, κυρίως όσον αφορά τον έλεγχο της πρόσβασης και άλλες διαδικασίες ασφαλείας καθώς και μέτρα στο εξωτερικό της αίθουσας συναυλιών”.

Οι αίθουσες στις οποίες προβάλλονται θεάματα είχαν κλείσει στο Παρίσι την επομένη των επιθέσεων της Παρασκευής, πριν επαναλειτουργήσουν στις αρχές της εβδομάδας.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων είχε αποφασιστεί από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού την επομένη των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων, εκ των οποίων 89 στην παρισινή αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.

Ωστόοσο, εκατοντάδες πολίτες συνεχίζουν να επισκέπτονται, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα, την περιοχή περιμετρικά του Σταδίου της Γαλλίας στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί, το Μπατακλάν και έξι υπαίθρια καφέ και εστιατόρια στο ανατολικό Παρίσι.

Μετά το πρώτο κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων τον Ιανουάριο του 2015, μια μεγαλειώδης διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 11 Ιανουαρίου και πολλές συγκεντρώσεις έγιναν σε πόλεις στα προάστια, εκτός από τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ