11-02-2021

Αμερικανική έκθεση εμπλέκει την Ελλάδα με τον «αρχιτέκτονα» των επιθέσεων στο Παρίσι

Επίσημη έκθεση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, που έγραψαν στελέχη του FBI και του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατείας, φέρνει στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, στην οποία εμπλέκεται και η Ελλάδα στο τρομοκρατικό παιγνίδι που παίζουν οι τζιχαντιστές με στόχο τη Γαλλία, το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην εν λόγω έκθεση υποστηρίζεται, με βάση και δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, διέμενε στο παρελθόν στην Ελλάδα, απ’ όπου και κατεύθυνε τις επιχειρήσεις των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με την έκθεση, την οποία αποκάλυψαν το CNN και το Fox News ο Αμπααούντ καθοδηγούσε επιχειρήσεις από ένα σπίτι ασφαλείας στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ άλλα μέλη των ομάδων λειτουργούσαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η αλήθεια βεβαίως δεν είναι αυτή. Η αναφορά γίνεται σε επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας στο Παγκράτι, η οποία έγινε σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας και του Βελγίου. Οπως είχε μεταδώσει τότε το Μέγκα, συνελήφθη ένας ύποπτος και απελάθηκε στο Βέλγιο, ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος διότι δεν προέκυψαν στοιχεία. Το πιό σημαντικό που προέκυψε τότε είναι ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι ήταν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση ο Αμπααούντ μπορούσε να κατευθύνει τις ομάδες των τρομοκρατών από το σπίτι ασφαλείας στην Ελλάδα. Ο ίδιος υπερηφανευόταν παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διεθνή εντάλματα σύλληψης εις βάρος του, ότι κατέφερε επίσης να επιστρέψει χωρίς πρόβλημα στη Συρία μετά το σχεδιασμό μίας μεγάλης επιχείρησης στο Βέλγιο, που απέτυχε την τελευταία στιγμή.

Πάντως είναι τρομακτικό το γεγονός, ότι οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, του Βελγίου και άλλων χωρών, γνώριζαν τόσες λεπτομέρειες για τις κινήσεις του εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι και δεν έκαναν τίποτα για να τον συλλάβουν.

Δείτε την έκθεση: DHS-Future-Operations-ISIL

Πηγή: mignatiou.com

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ